Samen meten we de toegankelijkheid 
van uw school op !

 


Geachte,
Beste,


De voorbije jaren heeft On Wheels in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant heel de toegankelijkheid van heel wat handelszaken en aangepaste parkeerplaatsen opgemeten. Die gegevens werden in de app On Wheels geplaatst. Mensen met een verminderde mobiliteit vinden via de app gemakkelijk de weg naar toegankelijke plaatsen in de stad of gemeente. Ook werden de gegevens ter beschikking van de steden en gemeentes gesteld. Daarmee konden ze aan de slag om de toegankelijkheid in hun gemeente te verbeteren.

Dit jaar wil On Wheels, eveneens in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, een aantal scholen motiveren om samen na te denken over hun toegankelijkheid. Willen we immers de vrijheid van onderwijs kunnen garanderen, dan is er werk aan de winkel om alle scholen volledig toegankelijk te maken. 

Hoe gaat het in zijn werk? We zoeken in Vlaams-Brabant in eerste instantie een tiental scholen om samen met een aantal leerlingen in de school rond te gaan en te zoeken naar goede voorbeelden van toegankelijkheid en eveneens naar waar de toegankelijkheid beter kan. Omdat elke school van de andere kan leren, wisselen we die gegevens uit via een nieuw webplatform: www.bijzonderwijs.be. Het doel van de oefening is om stap voor stap de deelnemende school toegankelijker te maken en eveneens een aantal jongeren bewust te maken van het thema. Goede ideeën kunnen worden gedeeld via de chatfunctie van het platform. En je zou verwonderd zijn hoe gemakkelijk het soms is om met kleine ingrepen een groot verschil te maken voor de toegankelijkheid.

Wil uw school mee worden opgemeten, dan vernemen we dat graag van u. Onderstaand kan u aangeven dat uw school wil deelnemen. Wij nemen dan zo snel mogelijk met u contact op om af te spreken hoe we dit zullen realiseren.

Toegankelijkheid is voor iedereen !

Alvast bedankt,
Het On Wheels team

 


Onze school wil graag deelnemen om de toegankelijkheid op te meten

Ja
Neen

 

 


Contactgegevens On Wheels

Heb je vragen, contacteer ons gerust. We helpen je graag bij de opmetingen.

Karl Thiry, on Wheels
gsm: 0497 40 50 31

Joke Van der Auwera, On Wheels
gsm: 0479 531 020

Meer info op www.onwheelsapp.com
Mail: info@onwheelsapp.com

 


 


On Wheels vzw, erkenningsnummer: 0562.726.593

 


 
powered by toecomst