NIEUWSBRIEF WITHOUT WALLS
September 2018

 


Geachte,
Beste,

Beste sympathisanten van Without Walls,

terwijl de zomer zich van zijn beste kant liet zien, bleven bij ons nieuwe ideeën en initiatieven sudderen. Twee daarvan willen we jullie alvast niet onthouden. Meer nog: we nodigen jullie van harte uit om erbij aanwezig te zijn en de acties wereldkundig te maken. We hopen jullie te mogen ontmoeten in de mega-solidaire maand oktober. We wensen u en ons allen heel veel succes en - voor één keer - een beetje diarree. 

Hoed af! Pot op! 
Hartelijke groeten,

Jan - Agnes - Hilde - Ronny - Karl 
Peter - Ange - Jacques en vele anderen

 


Uitnodiging 1

Naar aanleiding van 10 oktober, Internationale Dag tegen de Doodstraf, organiseert Without Walls in samenwerking met het Vredescentrum een benefietvoorstelling van de succesvolle theatermonoloog

Elena Peeters schreef een jaar lang brieven met drie Amerikaanse gevangenen. Twee terdoodveroordeelden en één levenslang gestrafte. Uiteindelijk bezocht ze haar correspondenten in hun zwaarbewaakte gevangenissen. Drie weken lang reisde ze door de VS en verbleef zoveel mogelijk bij Amerikanen thuis. Elena wilde weten hoe de doorsnee Amerikaan staat tegenover doodstraf. 

Johnyboy is geen anti-doodstrafpamflet maar stelt doodstraf wel in vraag.  Daartussen weeft Elena subtiel het persoonlijke verhaal over haar geliefde.

Media en publiek waren laaiend enthousiast. Resultaat: alle voorstellingen in een mum van tijd uitverkocht.

Datum :               Woensdag 10 oktober 2018

Deuren                19h -  Aanvang 20h – Receptie 21.30h – Einde 23h

Plaats :                Bernarduscentrum,  Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

Reserveren :       03 292 36 51 of info@vredescentrum.be

BELANGRIJK :    Reageer vlug; er zijn slechts 90 plaatsen beschikbaar.

Prijs :                   12 €  ter plaatse te betalen

 

Met dank aan het Vredescentrum, Oxfam en Inside-Outside

 


Uitnodiging 2

In oktober lanceren we een frisse actie: ‘De Pot Op’.

U weet dat Without Walls o.m. wil bijdragen tot de verbetering van mensonterende toestanden in gevangenissen wereldwijd maar met deze actie vooral in Congo (RDC). De sanitaire voorzieningen zijn in de Congolese gevangenissen haast onbestaand of alleszins mensonwaardig. We hopen de gevangenissen van Beni, Butembo, Kananga,… van eenvoudige maar degelijke en hygiënisch verantwoorde toiletten te voorzien.

Daarvoor gaan we geld inzamelen. Hoe? Door een massale verkoop van toiletpapier op gang te brengen.

We wensen daarvoor een aantal belangrijke maatschappelijke actoren te mobiliseren: scholen, bedrijven, sociale organisaties, media,… maar vooral ook u die thuis (en vanuit het kleinste kamertje) het verschil kan maken. We nodigen u graag uit om aan de campagne deel te nemen door toiletpapier te kopen en door onze actie bij uw familie, buren, collega’s bekend te maken. Of door een financiële ondersteuning.

Aangesproken door deze solidariteitsactie? Kom alvast de geur opsnuiven op

de Kick-off van actie ‘De Pot Op’
Vrijdag 19 oktober as. om 20 u
Zaaltje Sint Paulus Sint Pauluslaan 2 2390 Westmalle

We hopen u te mogen verwelkomen. U hoeft voor de kick-off niet in te schrijven maar als u uw aanwezigheid bevestigt op info@withoutwalls.be hebben we een idee van het aantal aanwezigen.

Hartelijke groeten,

Voor vzw Without Walls:

Jan De Cock
Peter Peeraer
Ange Masimengo
Jacques Dierckx

 


Wordt u een steunziel van Without Walls?

Voor €30 lidgeld per jaar wordt u één van die kostbare zielen die ons werk financieel ondersteunt. U kan natuurlijk ook een ‘Zielmaatschap' aan iemand schenken ter gelegenheid van een verjaardag, kerstmis, of zomaar. Het bedrag kan u overschrijven op ons rekeningnummer: BE 20 7330 3830 7956 met vermelding ‘Lidgeld Steunziel’. Meer informatie vindt u door te klikken op begeleidende brief.
Hartelijk dank

 


 


Without Walls VZW
Sint-Jacobsmarkt 43
2000 Antwerpen

www.withoutwalls.be
info@withoutwalls.be

Erkenningsnummer vzw: 883.834.997

Wil je ons steunen: bankrekeningnummer : BE20 7330 3830 7956

 


 
powered by toecomst