Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? 
Samen werken we eraan!

 


Geachte,
Beste,

In het kader van de campagne "Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan !" (download hier het 10-puntenprogramma) van de provincie Vlaams-Brabant voerde On Wheels een aantal taken uit.

In onderstaande teksten geven we meer de stand van zaken over volgende engagementen:

 1. Opmeten van handelszaken
 2. Het beheerplatform met de gegevens van uw gemeente
 3. Parkeerplaatsen online
 4. Hoe met eigen inwoners handelszaken opmeten?

Mocht u vragen hebben, stuur gerust een mail naar info@onwheelsapp.com

Het On Wheels team

 


1. Opmeten van handelszaken in uw gemeente

On Wheels heeft volgende elementen gescreend:

 • Ingang: Breedte ingang, drempel en aantal treden, hoogte van de treden, foto ingang
 • Doorgang: Is er een draaicirkel?
 • Sanitair: Is er aangepast sanitair?
  • indien ja: breedte van de doorgang naar het aangepast toilet, breedte van de deur, ruimte naast het toilet, aantal handgrepen, twee foto's van het aangepast toilet
  • Indien neen: gewoon toilet, foto van het gewoon toilet
 • Is het toilet betalend?
 • Is er een verzorgingstafel voor baby's?

Tegen half mei zullen alle gratis opmetingen zijn voltooid. Ook de extra betalende screenings zijn mee opgenomen in onze planning.

Mochten uw gemeente de extra opmetingen door On Wheels willen laten uitvoeren, dan vernemen we dat graag. We kunnen die dan inpassen in onze actie. Stuur ons per mail gerust door welke extra zaken jullie graag hadden opgemeten. 

 


2. Het beheerplatform met de gegevens van uw gemeente

In deze tekst geven we meer uitleg om toegang te krijgen tot de gegevens van uw gemeente via het beheerplatform van On Wheels.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad omdat we ons platform hebben moeten aanpassen om in regel te zijn met de nieuwe privacy eisen van GDPR (General Data Protection Regulation). Alle persoonsgebonden informatie moest worden afgeschermd. Zo is er voor gezorgd dat de mailadressen van opmeters niet meer zichtbaar is.

Om u toegang te verlenen, maken we een account aan voor uw gemeente. U zal deze kunnen bereiken via volgende link:

http://www.bluemix.onwheelsapp.com/

Inloggen kan met uw mailadres en een paswoord dat ten laatste maandag in een afzonderlijke mail naar u persoonlijk wordt verstuurd. Van zodra u dat paswoord hebt ontvangen, kan u aan de slag. Diegenen die reeds een paswoord hebben, kunnen verder met hun huidige inloggegevens. We sturen ook een uitgebreide handleiding mee. Daarin wordt haarfijn uitgelegd hoe u in het platform gegevens kan consulteren en lijsten kan opmaken. Download hier de handleiding.

Samen met uw paswoord zal ik ook een tabel versturen met de situatie van de parkeerplaatsen. Hoe een ideale aangepaste parkeerplaats er moet uitzien kan u lezen van pagina 87 tot en met 97 in het vademecum toegankelijk publiek domein van de Vlaamse Overheid dat u hier kan downloaden. Wil u ook de foto's van de parkeerplaatsen consulteren, dan logt u best in het beheerplatform in.

Veel succes.

 


3. Parkeerplaatsen online plaatsen

In het kader van de actie "jouw gemeente, toegankelijke gemeente" is er gevraagd om een overzicht van de aangepaste parkeerplaatsen op uw gemeentelijke website te plaatsen. Daarvoor hebben we bij On Wheels een afzonderlijke webpagina geprogrammeerd. Deze toont de parkeerplaatsen in uw gemeente.

Ik stel voor dat u een icoon met het bord van de aangepaste parkeerplaats op uw gemeentelijke website plaatst en daar achter volgende link plaatst:

www.onwheelsapp.com/app/parkeerplaatsen

Hierbij kan je testen hoe het werkt:

Download hier het beeld van het verkeersbord.

 


4. Zelf opmeten met een aantal vrijwilligers

De actie "Jouw gemeente, toegankelijke gemeente?" is een mooie aanzet om verder opmetingen in gemeente te doen. U kan dat eenvoudig organiseren met een aantal vrijwilligers. Wat u nodig hebt is een aantal vrijwilligers met een smartphone, een meetlint of rolmeter en wat tijd.

We voegen een beknopte handleiding toe hoe u met een aantal enthousiaste inwoners zelf kan gaan opmeten.

Download hier de handleiding om zelf op te meten.

 


Informatie

Heeft u vragen, dan kan u steeds bellen op het volgend nummer:

On Wheels vzw, Karl Thiry0497/40 50 31

 


 


 
powered by toecomst